Ewa_Gotuje

Gwiazdy ze swoimi drugimi połówkami w show Mateusza Gesslera już 23 września o godz. 17:00 w Czwórce

Ewa Kasprzyk, Katarzyna Pakosińska i Krzysztof Skiba to gwiazdy uwielbiane przez publiczność. Potrafią śpiewać, grać i rozbawiać tłumy. A jak radzą sobie w sztuce partnerskiej komunikacji i w obliczu kulinarnego wyzwania? Przekonamy się o tym w 7. odcinku nowego programu rozrywkowego Mateusza Gesslera „Para do gara. Ona mówi, on gotuje” już w sobotę, 23 września, o godz. 17:00 w Czwórce, w którym gwiazdy wystąpią wraz ze swoimi drugimi połówkami.

Fot. Filip Naumienko/ materiały prasowe Czwórka

Ewa Kasprzyk i jej życiowy partner Michał Kozerski, Katarzyna Pakosińska i jej mąż Irakli Basilashvili oraz Krzysztof Skiba ze świeżo upieczoną małżonką Karoliną zaprezentują się od nieznanej widzom strony, uczestnicząc w kulinarnej rywalizacji, podczas której liczy się nie tylko umiejętność gotowania, ale przede wszystkim współdziałania i porozumienia w związku.

Co wydarzy się w 7. odcinku nowego programu Mateusza Gesslera?

Zadaniem uczestników będzie przyrządzeniu risotto buraczanego z zapiekanym kozim serem według wykwintnej receptury gospodarza show, Mateusza Gesslera, przy czym gotowaniem zajmą się nieznający przepisu panowie, którymi na odległość kierować będą ich partnerki, porozumiewające się z nimi za pomocą zestawów słuchawkowych.

Katarzyna Pakosińska z mężem podejdą do gotowania w swoim stylu, czyli śpiewająco, Ewa Kasprzyk uwagami na temat postępów partnera w kuchni dzielić się będzie z towarzyszącą jej uroczą suczką rasy papillon, Shakirą, a Krzysztof Skiba okaże się tak kompletnie zagubiony w kuchni, że będzie miał problem z odróżnieniem zlewozmywaka od kuchenki oraz durszlaka od prasy i sitka.

W tym odcinku będziemy m.in. świadkami rzadkiej sytuacji, gdy wygadanemu Skibie zabraknie słów, dowiemy się, co w Ewie najbardziej zauroczyło Michała oraz jak poznali się Kasia i Irakli. Poczujemy też na sobie przeszywające i uwodzicielskie spojrzenie przenikliwych czarnych oczu i podsłuchamy, kto chodzi na czyjej smyczy oraz której z pań tak spodoba się ukochany w fartuszku, że postanowi częściej angażować go w kuchni…

Nowy program kulinarno-rozrywkowy "Para do gara. Ona mówi, on gotuje"

„Para do gara. Ona mówi, on gotuje” to nowy program rozrywkowy, którego gospodarzem jest Mateusz Gessler – znakomity kucharz, restaurator, autor książek i juror programów kulinarnych. W każdym odcinku show śledzimy rywalizację trzech par uczestników – małżeństw, rodzeństw lub przyjaciół – o zwycięstwo i nagrodę pieniężną za najlepiej przyrządzone danie według przepisu prowadzącego.

Na wstępie prowadzący zapoznaje uczestniczki z przepisem swojego autorstwa. Panie nie mogą robić notatek ani towarzyszyć swoim partnerom podczas gotowania. Kiedy opuszczają studio, do akcji, w trzech zaaranżowanych kuchniach, wkraczają panowie. Każdy z nich musi przygotować danie jak najbliższe oryginału, w ściśle określonym czasie i pod dyktando swojej partnerki, obserwującej go na ekranie i porozumiewającej się z nim przez zestaw słuchawkowy. Oceny i punktacji gotowych potraw uczestniczki dokonują podczas degustacji z zasłoniętymi oczami, a na koniec swoje punkty przyznaje także Mateusz Gessler.

Oglądaj nowe odcinki programu "Para do gara. Ona mówi, on gotuje" już w sobotę i niedzielę o 17:00 w Czwórce!

Źródło: materiały prasowe Czwórka

Opracowała: Redakcja Smaker.pl

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

60 min
1
15 min
1

Polecane artykuły

14
Ewa gotuje Lekkie przepisy na wiosenne dania w kuchni Ewy Wachowicz

Jeżeli brakuje ci pomysłu na wiosenne dania, koniecznie zerknij do przepisów, które pojawiły się w 513. odcinku programu "Ewa gotuje". Nie mogło za...

4
Informacje 15 najlepszych ciast z rabarbarem. Tylko proste przepisy

Najlepsze desery to takie, które szybko i łatwo się przygotowuje. Oczywiście muszą świetnie smakować i zawierać składniki dobrej jakości. Takie są...

68
Informacje Kuchnia gruzińska bez niej jest niekompletna. Chroni serce i wspiera pracę mózgu

Kolendra to cytrusowo-pikantna przyprawa, która regularnie gości w wielu polskich kuchniach. Nic w tym dziwnego - nie dość, że idealnie podkreśla s...

13