Gwiazdy ze świata piłki nożnej w "Hell's Kitchen"

Zapowiada się ostry mecz w Hell's Kitchen. Już w środę o godzinie 21:10 w Polsacie dwie drużyny pod okiem Szymona Marciniaka i Karoliny Bojar zmierzą się w piekielnej kuchni.

„Hell’s Kitchen. Piekielna Kuchnia” - piłkarskie starcia na antenie Polsatu / Fot. Krystian Szczęsny/Polsat

Gośćmi czwartego odcinka 8. edycji sędziowie piłkarscy Szymon Marciniak i Karolina Bojar-Stefańska oraz były reprezentant Polski Sławomir Peszko. W rywalizacji o ich uznanie uczestnicy show podzieleni na dwie żądne zwycięstwa drużyny. Oba zespoły będą mieć ograniczony czas na wykonanie dwóch dań, przy których wykorzystają technikę flambirowania i deglasowania, do tego w każdym daniu będą musieli użyć czterech obowiązkowych składników, wylosowanych przez gości.

Obie drużyny uważnie obserwowane przez Mateusza Gesslera i gości, a za każdy błąd (np. błędne użycie techniki) zawodnicy dostaną żółta kartkę.  Dwa błędy to już czerwona kartka, oznaczająca, że drużyna musi wyłączyć jedną osobę z pracy. Kto najlepiej poradzi sobie z gotowaniem w tak esktremalnych warunkach? O tym przekonacie się już w środę o 21.10 w Polsacie. 

Na tym zadaniu jednak nie skończą się piłkarskie akcenty w czwartym odcinku „Hell's Kitchen”. Gościem restauracji w czasie serwisu będzie były reprezentant Polski Sławomir Peszko. Oprócz niego na sali zagoszczą także reprezentantki Polski w piłce nożnej: Zofia Buszewska, Nikol Kaletka oraz Oliwia Szymczak.

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Polecane artykuły

Informacje Wybrano najlepsze ciasto świata. Polska szarlotka zajęła pierwsze miejsce

Chociaż ciasta z jabłkami znajdziemy w menu wielu kuchni świata, to właśnie polska szarlotka robi prawdziwą furorę wśród zagranicznych turystów. W...

34
Informacje W jaki sposób przyrządzać szparagi? Do wyboru masz aż 7 sposobów

Szparagi to warzywa, które wyróżniają się nie tylko bogactwem składników odżywczych, ale również doskonałym smakiem i ogromną uniwersalnością. Plan...

0
Informacje Warzywa w tej postaci mają najwięcej witamin i minerałów. Jedz je codziennie

W sklepach znajdziemy wiele rodzajów kiełków, najczęściej spotkać można te z rzodkiewki, słonecznika, brokułów, czy lucerny. Kryją w sobie moc wita...

1
Informacje Szparagi na 10 sposobów. Pieczone, gotowane, w sosach - najlepsze przepisy

Szparagi to warzywa cenione nie tylko za wyjątkowy smak, ale również bogactwo substancji odżywczych i mnogość zastosowań w kuchni. Możesz przyrządz...

2