"Family Food Fight. Pojedynek na smaki”: Mali jurorzy ocenią kulinarne popisy uczestników

W 6. odcinku programu „Family Food Fight. Pojedynek na smaki” zapanuje istne szaleństwo. Rodziny wezmą udział w przygotowaniu kinderbalu dla najbardziej wymagających i szczerych gości - dzieci. Mali jurorzy bez ogródek podsumują kulinarne popisy uczestników i wskażą te drużyny, które powinny trafić do półfinału.

Fot. materiały prasowe/Polsat

Wielkimi krokami zbliżamy się do finału! W grze pozostały cztery drużyny - Krechowie, Szatanowie, Bojdowie i rodzina Kryścio. Każda z nich ma 25% szans na wygraną, czyli tytuł najlepiej gotującej rodziny w Polsce i 100 tysięcy złotych.

W walce o miejsce w półfinale „Family Food Fight. Pojedynek na smaki" liczyć się będzie zdanie najmłodszych.

- Zaprosiliśmy najbardziej wymagających jurorów, przy których nasza trójka to pikuś - zapowiedziała Ewa Wachowicz. W studio pojawi się grupa wygłodniałych kilkulatków, dla których drużyny przygotują wesoły kinderbal. W menu muszą znaleźć się cztery przekąski - wśród nich jedna z wykorzystaniem brukselki! To będzie nie lada wyzwanie, no bo jak przygotować warzywo, które sami dorośli nierzadko omijają szerokim łukiem, aby zasmakowało kilkulatkom?

Drużyny, które nie zdobędą uznania w oczach małych jurorów, staną do emocjonującej dogrywki i będą musiały popisać się przygotowaniem - wydawałoby się prostego dania - risotto. Jednak presja czasu i nerwy zrobią w swoje. W kuchniach będzie kipiało od emocji, a w jednej z nich zapłonie... prawdziwy ogień! Na widzów czeka wieczór pełen kulinarnych inspiracji!

Family Food Fight: Ewa Wachowicz

 

„Family Food Fight. Pojedynek na smaki" w każdą środę o godz. 20:05 na antenie Polsatu.

 

Wszystkie odcinki można obejrzeć bezpłatnie w nowym serwisie Polsat Go.

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Przekąski Parówki w cieście francuskim

Prosta w przygotowaniu smaczna przekąska z ciasta francuskiego. Szybko się ro...

Odsłon: 71

30 min
3
Sałatki Sałatka z Jarmużem

CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...

Odsłon: 30

15 min
2

Polecane artykuły

Informacje Co roku o tej porze robię najlepszy mus rabarbarowy. Do ciasta, naleśników, a nawet wędlin

Wielu z nas okres wiosenny kojarzy się ze smakiem domowego kompotu z rabarbatu lub babcinego ciasta z kruszonką. Sezon na ten przysmak trwa dosyć k...

0
Informacje Łosoś na wiosenny obiad. 7 smakowitych dań z łososiem w roli głównej

Wiosna to doskonały czas na eksplorację kulinarnych możliwości, a łosoś stanowi idealną bazę dla różnorodnych dań na wiosenny obiad. Z jego wyjątko...

0
Ewa gotuje Ewa Gotuje: Podpłomyk z bobem i szparagami, sałatka z czosnkiem niedźwiedzim, muffinki pomarańczowe

Już w tę sobotę Ewa Wachowicz będzie gościć w swojej kuchni zananą i lubianą aktorkę, Małgorzatę Sochę. Wspólnie przygotują pyszny podpłomyk z sezo...

1
Informacje Od tygodni króluje w naszym domu. Najlepsze smarowidło do kanapek, dzieci je uwielbiają

Coraz więcej osób decyduje się na rezygnację z masła na rzecz zdrowszych smarowideł do chleba. Na kanapkach królują warzywne pasty z ciecierzycy, c...

3