Ewa_Gotuje

Dbaj o planetę wraz z najmłodszymi

Chrupki kukurydziane są idealną przekąską dla całej rodziny. Już od wielu lat cieszą się sympatią podniebienia zarówno maluchów, jak i ich rodziców. Wyróżniają się niesamowitą chrupkością i niepowtarzalnym smakiem.

Fot. 123RF/Picsel

Tak jak w roku poprzednim Tygryski BIO angażują się w działania proekologiczne. Cel Tygrysków BIO to wykształcenie świadomości ekologicznej u najmłodszych. Z pomocą rodziców każde dziecko nauczy się dbać o środowisko i znacznie zbliży się do przyrody. Bądź eko już dziś, na przykład pakując kanapkę w woskowijkę lub lunchbox wielokrotnego użytku. Dzięki temu unikniesz regularnego używania plastikowych przedmiotów. Podejmując mądre i odpowiedzialne decyzje konsumenckie, dajemy przykład najmłodszym. Tygryski BIO są świetnym początkiem eko-zmian!

Tygryski BIO to idealna przekąska dla świadomych rodziców oraz ciekawych świata maluszków. Skład chrupek jest prosty, cechują go składniki najwyższej jakości. Tygryski posiadają certyfikat „zielonego listka", który daje pewność, że powstały zgodnie z obowiązującymi w Europie regułami rolnictwa ekologicznego. Tygryski BIO to zdrowa i bezpieczna przekąska dla każdego.

Folia, w którą zapakowane są chrupki jest biodegradowalna i w pełni kompostowalna, a co za tym idzie, przyjazna środowisku. Firma TBM dostrzega potrzeby dzisiejszego świata, dlatego jako pierwsza firma na polskim rynku przekąsek wprowadziła zastosowanie takiej folii. Ponadto chce zaangażować się w ochronę owadów, ponieważ wierzy, że najmniejsi mają istotny wpływ na otoczenie.
Źródło: materiały prasowe

 

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Sałatki Sałatka z burakiem

Warzywa stanowią doskonały dodatek do naszych potraw. Podawane na różne sposo...

Odsłon: 112

30 min
1
15 min
3
Zupy Pomidorowa dla maturzysty

...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...

Odsłon: 847

15 min
16

Polecane artykuły

Ewa gotuje Szybka i smaczna kuchnia Ewy Wachowicz

W kolejnym odcinku kultowego już programu „Ewa Gotuje”, aktorka Małgosia Socha, pod okiem prowadzącej, przygotowała szybkie i niezwykle smaczne pot...

2
Informacje Musztardowiec – zdrowe liście nie tylko na sałatki

Musztardowiec (Brassica juncea) to warzywo, które w Polsce nadal jest mało znane, ale zasługuje na większą popularność ze względu na swój pikantny,...

0
Informacje Co roku o tej porze robię najlepszy mus rabarbarowy. Do ciasta, naleśników, a nawet wędlin

Wielu z nas okres wiosenny kojarzy się ze smakiem domowego kompotu z rabarbatu lub babcinego ciasta z kruszonką. Sezon na ten przysmak trwa dosyć k...

1
Informacje Łosoś na wiosenny obiad. 7 smakowitych dań z łososiem w roli głównej

Wiosna to doskonały czas na eksplorację kulinarnych możliwości, a łosoś stanowi idealną bazę dla różnorodnych dań na wiosenny obiad. Z jego wyjątko...

0