Czerwcowy numer Magazynu Pyszne już na Was czeka!

W czerwcowych PYSZNYCH jest pięknie i słodko, czyli jednym słowem - truskawkowo. Pieczemy truskawkowe ciasta, komponujemy truskawkowe desery, a także doprawiamy truskawkami… mięso, a co!

W końcu to jedyny czas w roku, kiedy możemy się cieszyć tymi fantastycznymi owocami, więc staramy się wykorzystać go do ostatniej kropli... soku z truskawek ;-) Poza tym staramy się nie odlatywać zbyt daleko i pamiętamy o stałych punktach programu. Komponujemy szybkie i smaczne Menu na co dzień, pieczemy chleb bez glutenu, samodzielnie przygotowujemy mleko kokosowe i podróżujemy: na Mierzeję Wiślaną, na Podlasie i na Majorkę. W Warsztatach kulinarnych uczymy, jak upiec chrupiącego kurczaka i jak zrobić domowy nabiał, a z okazji Dnia Dziecka gotujemy z dziećmi i dla dzieci. Bądźcie z nami!

Oto, co czeka na Ciebie w najnowszym wydaniu:

- Bohater sezonu: Truskawka - rozkosznie i soczyście - Wszyscy na to czekali. W końcu są! Dowiedz się więcej o słodkich truskawkach i poznaj nietypowe przepisy z ich wykorzystaniem

- Warsztaty kulinarne: O, kurczę - to lubię! - Mięso smaczne i wszechstronne, czyli idealne. Jeśli nie wierzysz, to się przekonaj

- Do poczytania: Mierzeja Wiślana - między morzem a zalewem - zachody słońca jak z bajki, kutry, połowy i ogorzali rybacy. A przede wszystkim najsmaczniejsze i świeże ryby

- Menu na co dzień: Co dziś jemy? - pomysły na obiad dla zabieganych zwolenników domowego gotowania
- Domowa piekarnia: Wolność od glutenu! - po bezglutenowe pieczywo warto sięgać nie tylko ze względu na zdrowie, ale też dla przyjemności. Bo jest po prostu pyszne!

- Smakujemy Polskę: tatarski pierekaczewnik i mięsne batony, czyli kabanosy

- Warsztaty kulinarne: Domowy nabiał - zrób z nami prawdziwy wiejski twarożek, ser żółty, jogurt, masło i inne cuda. To możliwe nawet w sercu miasta!

- Z czym to się je?: Mleko - dowiedz się, jakie właściwości mają poszczególne rodzaje mleka oraz jak przygotować mleko roślinne

- Jedzmy zioła: Fiołki na talerzu - w kuchni przydadzą się nie tylko jako ozdoba na parapecie, ale także jako składnik potraw

- Widelcem po mapie: Rozpalona słońcem wyspa - aromatyczne mięsno-warzywne smaki zamknięte w ciasnych uliczkach kamiennych miasteczek gorącej Majorki

- Warsztaty kulinarne: Pyszny Dzień Dziecka! - smacznie, pomysłowo, a przede wszystkim wspólnie i poprzez zabawę! To prawdziwy sposób na niejadka

- Słodkości: Lato zaklęte w owocach - wyczaruj prawdziwe cukiernicze cuda ze skarbami prosto z sadów

 

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Przekąski Parówki w cieście francuskim

Prosta w przygotowaniu smaczna przekąska z ciasta francuskiego. Szybko się ro...

Odsłon: 71

30 min
3
Sałatki Sałatka z Jarmużem

CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...

Odsłon: 29

15 min
2

Polecane artykuły

Informacje Co roku o tej porze robię najlepszy mus rabarbarowy. Do ciasta, naleśników, a nawet wędlin

Wielu z nas okres wiosenny kojarzy się ze smakiem domowego kompotu z rabarbatu lub babcinego ciasta z kruszonką. Sezon na ten przysmak trwa dosyć k...

0
Informacje Łosoś na wiosenny obiad. 7 smakowitych dań z łososiem w roli głównej

Wiosna to doskonały czas na eksplorację kulinarnych możliwości, a łosoś stanowi idealną bazę dla różnorodnych dań na wiosenny obiad. Z jego wyjątko...

0
Ewa gotuje Ewa Gotuje: Podpłomyk z bobem i szparagami, sałatka z czosnkiem niedźwiedzim, muffinki pomarańczowe

Już w tę sobotę Ewa Wachowicz będzie gościć w swojej kuchni zananą i lubianą aktorkę, Małgorzatę Sochę. Wspólnie przygotują pyszny podpłomyk z sezo...

1
Informacje Od tygodni króluje w naszym domu. Najlepsze smarowidło do kanapek, dzieci je uwielbiają

Coraz więcej osób decyduje się na rezygnację z masła na rzecz zdrowszych smarowideł do chleba. Na kanapkach królują warzywne pasty z ciecierzycy, c...

3