Przepyszne uszka do barszczu | Farsz z borowików i pieczarek | Mięciutkie i cieniutkie ciasto :)

W filmie pokazuję przepis na uszka z farszem z suszonych borowików i podgrzybków z dodatkiem pieczarek. Ciasto, które robię na uszka jest cieniutkie i rozpływa się w ustach. Pokazuję dokładnie krok po kroku jak zrobić farsz, ciasto na uszka, jak je lepić, gotować oraz zamrażać.

00:50 Farsz z borowików, podgrzybków i pieczarek
11:05 Ciasto na uszka
15:15 Lepienie uszek
17:01 Gotowanie uszek
18:32 Zamrażanie uszek

Składniki na farsz:
25 g suszonych borowików
25 g suszonych podgrzybków
500 g pieczarek
1 cebula średniej wielkości
1½ - 2 łyżki masła
1-2 łyżeczki oleju ryżowego (lub rzepakowego)
Sól do smaku
Pieprz czarny świeżo zmielony do smaku

Składniki na ciasto:
2½ szklanki mąki pszennej typ 480
1 łyżeczka oleju ryżowego (lub rzepakowego)
1 szczypta soli
1 żółtko
300 - 400 ml przegotowanej ciepło-gorącej wody

Z podanych składników zrobisz około 90 uszek :)

Kuchnia Pyszności to sprawdzone przepisy na pyszne jedzenie.
Dokładnie pokazuję jak, z czego i co robię - nie pomijając żadnych ważnych "drobiazgów", które decydują o końcowym sukcesie.

Music: biblioteka audio You Tube

Kontakt: kuchniapysznosci@gmail.com

Prawa autorskie zastrzeżone.
Jeśli chcesz użyć fragmentów lub całości filmu zapytaj o zgodę.