Przepyszne kluski śląskie z pysznym farszem mięsnym. Pyzy z mięsem. Smakowite danie obiadowe

Znakomity przepis na pyszne kluski śląskie z mięsem czyli nadziewane pyzy. Do ich zrobienia wykorzystałam mięso z rosołu ugotowanego dzień wcześniej. Farsz zrobiony z 3 rodzajów mięsa: wieprzowego, wołowego i kurczaka jest smaczny i świetnie komponuje się z kluskami. Nadziewane mięsem kluski śląskie z przysmażoną cebulką lub skwarkami to pyszny i sycący obiad. Zachęcam do subskrypcji mojego kanału i dawania łapek w górę. Zapraszam na film.

Mięsny farsz
Składniki:
(Mięso i marchewka z ugotowanego dzień wcześniej rosołu.)
Pół marchewki
250 g pręgi wołowej
250 g łopatki wieprzowej
300 g | 1 udko z kurczaka
1 średnia cebula
2 kromki bułki pszennej
150 ml wody do namoczenia bułki
3 łyżki rosołu
Sól i pieprz do smaku
1-1½ łyżka oleju ryżowego

Ciasto na kluski
Składniki:
1 kg ziemniaków (waga po obraniu)
Mąka (skrobia) ziemniaczana
Sól do smaku
1 jajko

1 Średnia cebula
Olej do smażenia cebuli

Kuchnia Pyszności to sprawdzone przepisy na pyszne jedzenie.
Dokładnie pokazuję jak, z czego i co robię - nie pomijając żadnych ważnych "drobiazgów", które decydują o końcowym sukcesie.

Music: biblioteka audio You Tube

Kontakt: kuchniapysznosci@gmail.com

Prawa autorskie zastrzeżone.
Jeśli chcesz użyć fragmentów lub całości filmu zapytaj o zgodę.