Przepyszne chrupiące faworki | Delikatny i kruchy chrust znikający błyskawicznie z talerza :)

Faworki to ciasto szczególnie popularne w okresie karnawału i tłustego czwartku. Faworki inaczej zwane chrustem wyróżnia charakterystyczny kształt złożonej kokardki i jasnozłoty kolor. Pyszne, delikatne i kruche faworki - oprószone cukrem pudrem wyglądają niesamowicie apetycznie i nikt nie jest w stanie im się oprzeć. Z talerza znikają błyskawicznie. W filmie krok po kroku pokazuję jak je zrobić.

Składniki:
200 g mąki pszennej typ 480
3 łyżki kwaśnej śmietany 18%
3 żółtka
1 łyżka spirytusu
szczypta soli

Do smażenia:
1 litr oleju rzepakowego lub 1 kg smalcu

Posypka:
2 łyżki cukru pudru


Kuchnia Pyszności to sprawdzone przepisy na pyszne jedzenie.
Dokładnie pokazuję jak, z czego i co robię - nie pomijając żadnych ważnych "drobiazgów", które decydują o końcowym sukcesie.

Music: biblioteka audio You Tube

Kontakt: kuchniapysznosci@gmail.com

Prawa autorskie zastrzeżone.
Jeśli chcesz użyć fragmentów lub całości filmu zapytaj o zgodę.