Przepis na Kapuśniak z Młodej Kapusty z Boczkiem

Podzielę się przepisem na pyszny kapuśniak z młodej kapusty z boczkiem. Zupa jest smaczna i pożywna i jeżeli ktoś jeszcze takiego kapuśniaku nie gotował to polecam wypróbować przepis.

Do przygotowania kapuśniaku będziemy potrzebować:

2,5 l czystego wywaru warzywnego lub mięsno-warzywnego

1 główka młodej kapusty około 1,2 kg
350 g boczku wędzonego
około 500 g ziemniaków
1 duża marchew
2 średnie cebule
2 ząbki czosnku
100 g koncentratu pomidorowego
przyprawy:
1 listek laurowy
3-4 ziarenka ziela angielskiego
1 łyżeczka lubczyku
do smaku sól, pieprz

duży garnek o pojemności około 4-5 l

#UwagaBabciaGotuje

Komentarze do filmu (1)

Bayo 09 maja 2016
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ludzie! Kocham Was wszystkich lubiących gotować super smaczne... Czytaj całość »
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ludzie! Kocham Was wszystkich lubiących gotować super smaczne potrawy.

Dosyć miłe? Na pewno szczere!