Pierożki drożdżowe z mięsem oraz kapustą i grzybami - SmaczneBoDomowe.pl

Przepis na proste w przygotowaniu tradycyjne pierożki drożdżowe z dwoma rożnymi farszami. Jest to danie którego nie może zabraknąć na wigilijnym stole!

Więcej na stronie https://smacznebodomowe.pl/2019/12/15/pierozki-drozdzowe-z-miesem-oraz-kapusta-i-grzybami/

Przepis:

Farsz mięsny:

400 gramów mięsa z łopatki wieprzowej
2 łyżki oleju
Sól, pieprz, przyprawa do mięsa

Farsz kapusta z grzybami:

400 gramów kiszonej kapusty
250 gramów pieczarek
1 cebula
1 łyżeczka cukru
Sól i pieprz

Ciasto:

500 gramów mąki pszennej (typ 650)
250 mililitrów mleka
2,5 łyżki oleju
2 jajka
1 łyżeczka soli
1 łyżeczka cukru
20 gramów świeżych drożdży
1 jajko do posmarowania