Pierogi z Mięsem – Przygotowanie Farszu i Ciasta

Propozycja na pyszne pierogi z mięsem, przygotowanie takich pierogów wcale nie jest trudne a są smaczniejsze od sklepowych, starałam się w przepisie opisać oraz pokazać na filmie jak najdokładniej sposób przygotowania pierogów z mięsem aby każdy mógł je zrobić nawet jeżeli nie ma doświadczenia w kuchni. Polecam wypróbować przepis bo według mnie jak i mojej rodziny (i nie tylko) są bardzo smaczne :).


Będziemy potrzebować:
z podanych proporcji wyjdzie około 40 szt pierogów

na farsz do pierogów:
około 700 g surowego mięsa – po ugotowaniu pozostanie około 400 g mięsa
można użyć mięsa wieprzowego, szynki, łopatki, wołowego
przyprawy do gotowania mięsa:
1 listek laurowy
1 ząbek czosnku
4 – 5 ziarenek ziela angielskiego
1/2 łyżeczki pieprzu mielonego
1/2 łyżeczki soli

1 średnia cebula (około 100 g)
1 czerstwa kajzerka
do smaku sól, pieprz
olej do smażenia

maszynka do mielenia mięsa

składniki na ciasto na pierogi:

350 g mąki pszennej (użyłam poznańskiej)
(2 szklanki mąki i 1 łyżka)

125 ml gorącej wody
1 całe jajko
1 łyżka oleju
1/2 łyżeczki soli

do mierzenia użyłam szklanki o pojemności 250 ml

Propozycja na drugie ciasto na pierogi bez jajek .
http://uwagababciagotuje.blogspot.com/2014/05/przygotowanie-ciasta-na-pierogi-bez.html


Zapraszam również do odwiedzenia mojego bloga Uwaga Babcia Gotuje , na którym znajduje się dokładny opis przygotowania pierogów z mięsem. Jeżeli na filmie pokazałam coś nie dokładnie to w przepisie na blogu na pewno to opisałam dokładniej.
http://uwagababciagotuje.blogspot.com/2013/03/pierogi-z-miesem-przygotowanie-farszu.html

i zachęcam również do polubienia Babci na Facebook :)
http://www.facebook.com/UwagaBabciaGotuje

Pozdrawiam serdecznie