Papryka Faszerowana z Pomidorami – Danie Wegetariańskie

Propozycja na pyszną paprykę faszerowaną bez mięsa, jest prosta w przygotowaniu i bardzo smaczna. Idealnie nadaje się do podania na obiad jako drugie danie lub na kolację.
Będziemy potrzebować:

3 lub 4 papryki (w zależności od wielkości)

na farsz:
500 g pomidorów
100 g chleba bez skórki
250 g sera mozzarella
50 g orzechów włoskich mielonych
około 30 oliwek
1 mały pęczek pietruszki
sól, pieprz

oraz olej do smażenia

naczynie żaroodporne

Zapraszam również do odwiedzenia mojego bloga Uwaga Babcia Gotuje , na którym znajduje się dokładny opis przygotowania papryki faszerowanej. Jeżeli na filmie pokazałam coś nie dokładnie to w przepisie na blogu na pewno to opisałam dokładniej.
http://uwagababciagotuje.blogspot.com/2015/09/papryka-faszerowana-z-pomidorami-danie.html

i zachęcam również do polubienia Babci na Facebook :)
http://www.facebook.com/UwagaBabciaGotuje

Pozdrawiam serdecznie