NALEŚNIKI "ARABSKIE" Z JABŁKAMI

Witam serdecznie, tym razem chciałabym się podzielić przepisem na pyszne naleśniki z jabłkami. Naleśniki są robione troszkę inaczej niż tradycyjne, więc polecam wypróbować przepis.

Do przygotowania naleśników będziemy potrzebowali:
Z podanej porcji wyjdzie około 12 naleśników

na ciasto:
1 szklanka letniego mleka (250 ml)
½ szklanki letniej wody (125 ml)
150 g mąki pszennej (niepełna szklanka 250 ml)
1 łyżka cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
½ łyżeczki drożdży suchych

na farsz:
3 jabłka (około 600 g)
około 2 łyżek masła
cukier do smaku
i jeżeli lubimy cynamon

Inspiracją na przepis była książka z przepisami Joanny Tołłoczko „Polskie Jabłka”.

#UwagaBabciaGotuje