Najłatwiejsza babka wielkanocna łaciata z 3 jajek (puszysta, wilgotna ) ważne info pod filmem

WAŻNE
Kochani, pojawiają się komentarze, że macie (niektórzy oczywiście) problem z tą babką. Bardzo mnie to dziwi, ponieważ sama piekę ją dość często i zawsze wychodzi idealnie. Pragnę więc napisać kilka podpunktów dla tych, którzy mają z nią problem

Czas pieczenia może być dłuższy, moja babka upiekła się w 35 min, ale jeśli Wasza po tym czasie jest nie upieczona, trzeba piec dłużej, sprawdzając patyczkiem czy jest gotowa. Jeśli wyciągniecie z piekarnika babkę niedopieczoną, będzie przypominała zakalec.

1. Jajka z cukrem ucieramy na puszystą, jasną masę-trzeba to robić dość długo, tak by masa była jasna a cukier prawie rozpuszczony. Łyżeczki proszku do pieczenia dajcie pełne, nie płaskie. Coś musi tą babkę przecież podnieść.
2. Czas pieczenia jest zależny od formy i piekarnika , ja swoją babkę piekłam 35 minut i w tym czasie była upieczona, jeśli macie inną formę, trzeba sprawdzać czy babka jest upieczona, jeśli nie , trzeba ją piec po prostu dłużej i zmniejszyć troszkę temperaturę. PIECZEMY BEZ TERMOOBIEGU
3. BABKĘ WSADZAMY DO JUŻ NAGRZANEGO PIEKARNIKA, nie pieczemy z termoobiegiem tylko na grzaniu góra-dół.
******
#babkawielkanocna #babkałaciata #wielkanoc
LINK DO PRZEPISU NA BLOGU http://smaki-katriny.blogspot.com/2020/04/najatwiejsza-babka-wielkanocna-aciata-z.html
MÓJ FACEBOOK https://www.facebook.com/SmakiKatriny/