Makron ryżowy ze szparagami | Pyszny i prosty obiad ze szparagami

Witam serdecznie, sezon szparagowy w pełni, więc tym razem propozycja na pyszny obiad, ze szparagami i makaronem w roli głównej. Danie jest proste w przygotowaniu, bardzo smaczne i sytne. Polecam wypróbować przepis.


Do przygotowania dania będziemy potrzebowali:
250 g makaronu orzo
pęczek szparagów (500 g) – najlepiej jest wybrać w miarę cienkie
500 ml bulionu warzywnego lub rosołu
około 3 łyżek masła
2 ząbki czosnku
około 50 g cebuli lub szalotki
2 łyżki usiekanej natki pietruszki
sól, pieprz
oraz pół kostki (około 150 gramów) sera sałatkowego Favita lub sera feta


+ można mieć w zapasie około 50-100 ml bulionu jeżeli podczas gotowania cały bulion został wchłonięty przez makaron, a szparagi jeszcze są twarde, to trzeba dolać bulionu aby makaron nie przywarł do dna.

Komentarze do filmu (1)

KulinarnaChwila 01 czerwca
Pyszotka:)