Kuchnia włoska: Babka jogurtowa-tania

avatar Autor: mangiare
Ciao.Witaj w kuchni włoskiej.
Babka jogurtowa na kazdą kieszeń.
Pyszna i pulchna o cudownym cytrynowym zapachu.
---------------------
Wpadnij do mojej kuchni
MANGIARE U EWKI
MANGIARE-JEŚĆ
KUCHNIA WŁOSKA CZASAMI GOTUJĘ PO POLSKU DLA MĘŻA WŁOCHA.

Tajniki i sekrety kuchni włoskiej poznałam pracując w restauracjach kilkanaście lat w samym centrum Rzymu (u rodziny Cialfi).

ZAPRASZAM NA PLAYLISTE

----------------------
Składniki:
3 jajka L(duże)

1i1/2szklanki mąki pszennej tortowej

125g jogurtu naturalnego

1/2oleju rzepakowego

1szklanka cukru

2,5łyżeczki proszku do pieczenia

1cukier waniliowy

skórka utarta z jednej biologicznej cytryny

szczypta soli

Forma na ciasto średnica 24cm

Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni.
Funkcja góra,dół
Pieczemy 45-50minut.
Sprawdzamy patyczkiem po 45minutach .Ja ostatnie 5 minut nakryłam ciasto papierem do pieczenia,aby się nie spaliła.
WYCIĄGAMY Z PIEKARNIKA I STUDZIMY W FORMIE.
MOZEMY DO TAKIEJ BABECZKI DODAĆ DO CIASTA
KAWAŁECZKI CZEKOLADY.
POSYPUJEMY CUKREM PUDREM.

❗❗❗pamiętaj każdy piekarnik inaczej piecze.
----------------------
SUBSKRYBUJ☝️
GRAZIE MILLE ZA KAŻDĄ SUBSKRYPCJĘ❤❤❤❤

Jestem na Facebook fan page:
Ciao.kuchnia ewki


Buon appetito.