Karpatka

Przepis na karpatkę. Karpatka, to klasyczne ciasto o specyficznym, górzystym kształcie, które swój wyjątkowy charakter zawdzięcza ciastu parzonemu. Karpatka przełożona jest masą budyniową i posypana cukrem pudrem. Ciasto parzone sprawia, że karpatka jest chrupka i delikatna. Poza masą, samo ciasto nie zawiera cukru, co wpływa korzystnie na wyjątkowy smak, kontrastujący ze słodką masą budyniową. Życzymy smacznego i szybkiego wykonania karpatki.

Zostaw komentarz pod tym filmem, będzie nam bardzo miło
-----------------------------------------------------

Zasubskrybuj nasz kanał na youtubie
nie przegapisz nowych smacznych przepisów
http://www.youtube.com/subscription_center?add_user=smaczneprzepisy
-----------------------------------------------------

Polub nasz smaczny profil na facebook-u: http://www.facebook.com/smaczneprzepisyPL
-----------------------------------------------------

Wejdź i zobacz tysiące przepisów na
http://www.Smaczne-Przepisy.TV
-----------------------------------------------------