Karkówka Pieczona w Rękawie i Sos do Mięsa

Propozycja na pyszną karkówkę pieczoną w rękawie , jest bardzo soczysta i krucha. Idealnie nadaje się do podania na obiad, rewelacyjnie również smakuje odgrzewana w sosie a także można ją podawać na zimno.

Będziemy potrzebować :

około 2 kg karkówki

przyprawy na marynatę:
5 ząbków czosnku
6 łyżek oleju
2 łyżki majeranku
1 łyżka cząbru
2 łyżeczki papryki słodkiej
1/2 łyżeczki pieprzu cayenne lub papryki ostrej
1/2 łyżeczki pieprzu
sól do smaku

do sosu:
1 łyżka mąki pszennej
1 łyżka sosu sojowego
około 1 łyżki usiekanej natki pietruszki
plus sos z pieczenia mięsa

rękaw do pieczenia

Zapraszam również do odwiedzenia mojego bloga Uwaga Babcia Gotuje , na którym znajduje się dokładny opis przygotowania karkówki pieczonej w rękawie. Jeżeli na filmie pokazałam coś nie dokładnie to w przepisie na blogu na pewno to opisałam dokładniej .
http://uwagababciagotuje.blogspot.com/2015/04/karkowka-pieczona-w-rekawie-i-sos-do.html

i zachęcam również do polubienia Babci na Facebook :)
http://www.facebook.com/UwagaBabciaGotuje

Pozdrawiam serdecznie