Jak zrobić masę cukrową - lukier plastyczny biały i kolorowy do dekoracji tortów

Nakręciłam drugi filmik jak przygotować masę cukrową, ponieważ na poprzednim nie pokazałam barwienia i przechowywania masy cukrowej, a było dużo pytań na ten temat. Więc tym razem nakręciłam dokładniejszy filmik.

Od 400g do 450g cukru pudru
ja w miseczce mam odważone 420g

6 g żelatyny
18 g masła
30 ml (30g) zimnej wody
50 g glukozy


dodatkowo barwniki spożywcze w proszku lub płynie

Zapraszam również do odwiedzenia mojego bloga Uwaga Babcia Gotuje , na którym znajduje się dokładny opis przygotowania masy cukrowej. Jeżeli na filmie pokazałam coś nie dokładnie to w przepisie na blogu na pewno to opisałam dokładniej .


i zachęcam również do polubienia Babci na Facebook :)
http://www.facebook.com/UwagaBabciaGotuje

Pozdrawiam serdecznie