Jaglanka z jabłkiem i rodzynkami na śniadanie

Kasza jaglana - królowa kasz - by była smaczna musi być odpowiednio przygotowana. Podstawą jest właściwe wypłukanie kaszy najpierw pod zimną a potem pod gorącą wodą - w ten sposób wypłukana kasza jest tak dobra, że smakuje sama ze sobą, ale przygotowana z jabłkiem i rodzynkami to już przysłowiowy cud miód, także bardzo polecam moją jaglankę z jabłkiem i rodzynkami.

Link do przepisu na blogu: https://kawazmlekiem2017.blogspot.com/2014/06/kasza-jaglana-z-rodzynkami-jabkiem.html

--------------------------------------------------------------------------
ENGLISH VERSION: Millet with apple and raisins for breakfast

Ingredients:
- a half glass of millet
- 2 teaspoons of sugar
- pinch of salt
- 2 teaspoons of butter
- 100 g of raisins
- 1 teaspoon of honey
- 1 apple
- cinnamon
--------------------------------------------------------------------------
BLOG - https://kawazmlekiem2017.blogspot.com
FACEBOOK - https://www.facebook.com/Kawa-z-mlekiem-144726093052336/
INSTAGRAM - https://www.instagram.com/kawazmlekiem2017/
TWITTER - https://twitter.com/Kawazmlekiem17

#jaglanka #kaszajaglana #kasza