Grzyby w sosie pikantnym z cebulką

avatar Autor: mangiare
Ciao.Prosto z lasu do słoika ❗Grzyby w sosie pikantnym z cebulką ,palce lizać,na zagrychę do kielicha.
⬇️⬇️⬇️

SKŁADNIKI
2 kg ròżnych gatunków grzybòw leśnych
3 cebule
3 łyżki oleju
720 g pikantnego keczupu
1 liść laurowy
5 ziaren ziela angielskiego ,5 ziaren czarnego pieprzu
sòl,pieprz mielony do smaku.

❗Umyte grzyby obgotowujemy w osolonej wodzie (2 litry -2 łyżeczki soli)
❗ Podsmażamy cebulkę,dodajemy grzyby i dusimy na małym ogniu 30 min.mieszamy
❗Wlewamy nasz pikantny keczup,mieszamy i dusimy kilka minut,mieszamy
❗Do wyparzonych słoikòw przekładamy gorące i zakręcony
❗ Do garnka wkładamy ścierkę układamy słoiki zalewamy 3/4 wysokości słoika ciepłą wodą

❗Pasteryzujemy od momentu zagotowania przez 20 minut
❗Wyciągamy stawiamy na ścieżce i pozostawiamy do całkowitego ostudzenia.