Grzyby Marynowane na Zimę - Podgrzybki marynowane - Marynowane grzyby leśne

Witam serdecznie, chciałabym podzielić się przepisem na grzyby marynowane. Większość grzybiarzy ma swój własny niepowtarzalny przepis na przygotowanie grzybów marynowanych, ale jeżeli jeszcze nie opracowaliśmy własnego przepisu to zachęcam do wypróbowania mojego. Może grzyby tak przygotowane posmakują i przepis stanie się również państwa przepisem.

Do przygotowania grzybów marynowanych będziemy potrzebować:

z podanej porcji wyjdzie 3 słoiki 700 ml
około 1 kg grzybów leśnych

do obgotowania grzybów:

2 litry wody
2 łyżki soli
1 łyżeczka kwasku cytrynowego – można dodać ocet
1 średnia cebula

na marynatę:
1 szklanka octu spirytusowego (250 ml)
4 szklanki wody (1 litr)
2 liski laurowe
około 6 ziarenek ziela angielskiego
około 6 ziarenek pieprzu
2 łyżki cukru
1 łyżeczka soli

oraz po szczypcie białej gorczycy do każdego słoika

Zapraszam również do odwiedzenia mojego bloga Uwaga Babcia Gotuje , na którym znajduje się dokładny przepis na przygotowanie marynowanych grzybów.
https://uwagababciagotuje.blogspot.com/2017/10/przepis-na-grzyby-marynowane-na-zime.html

Zachęcam do polubienia mnie na Facebook, aby być na bieżąco z przepisami.
http://www.facebook.com/UwagaBabciaGotuje

Pozdrawiam serdecznie ♥