Fasolka Szparagowa w Śmietanie z Warzywami

Propozycja na smaczne danie z fasolki szparagowej z warzywami w śmietanie, w tamtym roku robiłam podobną fasolkę tylko że z mięsem, tym razem nie dodawałam mięsa a dodałam więcej warzyw, jest bardzo smaczna według moich domowników, więc polecam wypróbować przepis :).

Będziemy potrzebować:

1 kg fasolki szparagowej
do wody w której będę gotowała fasolkę:
1 łyżka masła
1 łyżeczka cząbru
1 łyżka soku z cytryny
szczypta soli
szczypta cukru
około 1,5 litra wody
oraz:
3 łodygi selera naciowego
1 papryka czerwona
1 cebula (około 100 g)
200 g pieczarek
3 ząbki czosnku
6 łyżek śmietany 12% lub 18%
sól, pieprz
olej do smażenia

Zapraszam również do odwiedzenia mojego bloga Uwaga Babcia Gotuje , na którym znajduje się dokładny opis przygotowania fasolki szparagowej w śmietanie. Jeżeli na filmie pokazałam coś nie dokładnie to w przepisie na blogu na pewno to opisałam dokładniej.
http://uwagababciagotuje.blogspot.com/2015/07/fasolka-szparagowa-w-smietanie-z.html


i zachęcam również do polubienia Babci na Facebook :)
http://www.facebook.com/UwagaBabciaGotuje

Pozdrawiam serdecznie