Domowy salceson - prosty przepis ,pyszny i pachnący

#mięso #wędlina #swojskiewyroby #pyszny
Od dawna chodził za mną domowy salceson-taki prawdziwy ,pachnący, pyszny. Próbowałam gdzieś taki kupić, ale te w sklepie nie przypominają prawdziwego salcesonu-więc postanowiłam zrobić go z mężem w domu -okazało się to bardzo proste-nawet się nie spodziewałam-a efekt przerósł moje oczekiwania-wyszedł mega pyszny i od tej pory robimy go dosyć często ,polecam
Składniki:
2,20 kg golonki wieprzowej tylnej ze skórą
2 sztuki nóżek wieprzowych
pół głowy
1-2 ogony wieprzowe
35-40 dag serca wieprzowego lub ozorków wp
1 kg dag łopatki wieprzowej
ok 2 - 2,5 l bulionu mięsno-warzywnego
6-8 ząbków czosnku
5 listków laurowych
15 ziaren ziela angielskiego
15 ziaren pieprzu czarnego
sól
pieprz czarny i biały
kolendra sproszkowana ( łyżeczka)
ok 1,5 m osłonki na salceson (szer. 15 cm)
sznurek
Cały przepis w formie tekstowej znajdziecie na mojej stronie:
https://www.swojskiejedzonko.com/2017/11/domowy-salceson-pychotka.html
Jeśli podobał Ci się mój przepis to proszę-
-Subskrybuj -komentuj -udostępniaj - daj łapkę w górę
Będzie mi bardzo miło :)
Więcej przepisów znajdziecie na moim blogu -
https://www.swojskiejedzonko.com/
Znajdziecie mnie również na moim fanpage na facebooku:
https://www.facebook.com/Swojskie-Jedzonko-Katarzyna-Micho%C5%84-1412055669080738/?ref=bookmarksmie%3A
lub na instagramie:
https://www.instagram.com/swojskiejedzonko/?hl=pl