Czarne Porzeczki na Zimę w Soku Własnym

Propozycja na przygotowanie czarnej porzeczki w soku własnym na zimę, tak przygotowaną porzeczkę można użyć do przygotowania deserów, ciast, jogurtu porzeczkowego itp..

Będziemy potrzebować:
na 1 kg czarnych porzeczek będziemy potrzebować 4 słoiczki 300 ml

czarne porzeczki
słoiki

Zapraszam również do odwiedzenia mojego bloga Uwaga Babcia Gotuje , na którym znajduje się dokładny opis przygotowania czarnej porzeczki na zimę bez cukru. Jeżeli na filmie pokazałam coś nie dokładnie to w przepisie na blogu na pewno to opisałam dokładniej.
http://uwagababciagotuje.blogspot.com/2015/07/czarne-porzeczki-na-zime-w-soku-wasnym.html

i zachęcam również do polubienia Babci na Facebook :)
http://www.facebook.com/UwagaBabciaGotuje

Pozdrawiam serdecznie