Ciasto amaretto z makiem i kajmakiem

Ciasto amaretto z makiem i kajmakiem, to przepyszne wilgotne ciasto biszkoptowo - makowe z delikatną nutką migdałową, pysznym kajmakowym kremem i wiórkami czekolady.

Składniki i przepis: https://bit.ly/36H6LiB

✅ SKŁADNIKI:

Ciasto:
mąka pszenna (3 łyżki)
cukier (200 g.)
jajka (4 szt.)
mak mielony (170 g.)
cukier waniliowy (8 g.)
proszek do pieczenia (1 łyżeczka)
kakao (2 łyżki)

Krem:
masa kajmakowa (200 g.)
serek mascarpone (250 g.)
śmietanka kremówka 30% (100 ml.)

Poncz:
woda (50 ml.)
likier amaretto (50 ml.)

Dodatkowo:
dżem lub konfitura wiśniowa (200 g.)
kakao słodkie do dekoracji
wiśnie do dekoracji
wiórki czekolady

✅ Potrzebne gadżety:
- Foremka: https://www.ceneo.pl/26618507#crid=236648&pid=18970
- Szpatułka: https://www.ceneo.pl/43143061#cid=32140&crid=236694&pid=18970
- Mikser: https://www.ceneo.pl/52340923#cid=32140&crid=236695&pid=18970
- Sito: https://www.ceneo.pl/55156974#cid=32140&crid=236696&pid=18970
- Nóż strunowy: https://www.ceneo.pl/58950417#cid=32140&crid=236697&pid=18970
- Miarka kuchenna: https://www.ceneo.pl/;szukaj-miarka+kuchenna#cid=32140&crid=236700&pid=18970

✅ Fajne akcesoria do pieczenia znajdziesz TUTAJ: https://www.ceneo.pl/Akcesoria_kuchenne#crid=343996&pid=18970