Biszkopt z galaretką i owocami dziadka Jurka

Dziś zapraszam na kultowy przepis naszego dziadka Jurka czyli biszkopt z galaretką i owocami, dziadek zawsze piecze to ciasto i to jest ulubione ciasto mojego synka. I chociaż wersji takiego biszkopta jest tyle, ile domów, a w nich gospodyń, to i tej wersji nie może zabraknąć tym bardziej, że tu jest przepis na rewelacyjny biszkopt, w którym nie trzeba bawić się w temperaturę pokojową składników, jajka mogą być prosto z lodówki, biszkopt zawsze się uda. Polecam serdecznie :-)

Link do przepisu na blogu:

__________________________________________________________________________
ENGLISH VERSION: Sponge cake with jelly and fruits from grandfather Jurek's recipe

Ingredients:
- 200 g of fine wheat flour
- 250 g of sugar
- 1 packet of vanilla sugar (16g)
- 6 eggs
- a half teaspoon of baking powder
- pinch of salt
- 3 fruit jellies
- fruit (for example tinned pineapples)
- 250 ml of heavy cream 30%
- 250 g of mascarpone cheese
- one and a half tablespoons of powdered sugar
___________________________________________________________________________

BLOG - https://kawazmlekiem2017.blogspot.com
FACEBOOK - https://www.facebook.com/Kawa-z-mlekiem-144726093052336/
INSTAGRAM - https://www.instagram.com/kawazmlekiem2017/
TWITTER - https://twitter.com/Kawazmlekiem17

#biszkopt #biszkoptzgalaretką #ciastonaniedzielę