Bezglutenowe ruskie pierogi

Bezglutenowe ruskie pierogi bez użycia gotowej mieszanki, z pomieszanych mąk: ziemniaczanej, gryczanej i ryżowej. Kluczem do sukcesu jest łyżeczka gumy guar, której nie trzeba się bać, to jest sproszkowane bielmo nasion dzikich odmian rośliny guar Cyamopsis tetragonolobus.

Pierwsza część filmiku to sposób na farsz, bo od farszu trzeba zacząć, cebulka musi się dusić przynajmniej dwie godziny, a druga część to już ciasto bezglutenowe na pierogi, które jest jednocześnie ciastem wegańskim (bez użycia jajka).

Link do przepisu na blogu, ale z ciastem z żółtkiem: https://kawazmlekiem2017.blogspot.com/2015/03/ruskie-pierogi-bezglutenowe.html#more

Link do przepisu na blogu na moje prawie idealne bezglutenowe ciasto na pierogi: https://kawazmlekiem2017.blogspot.com/2015/08/bezglutenowe-ciasto-na-pierogi-prawie.html#more

BLOG - https://kawazmlekiem2017.blogspot.com
FACEBOOK - https://www.facebook.com/Kawa-z-mlekiem-144726093052336/
INSTAGRAM - https://www.instagram.com/kawazmlekiem2017/
TWITTER - https://twitter.com/Kawazmlekiem17