Bezglutenowe babeczki czekoladowe ze skórką pomarańczową

Zapraszam dziś na przepis na bezglutenowe babeczki czekoladowe ze skórką pomarańczową. Te babeczki są przepyszne, chrupiące z zewnątrz i mięciutkie w środku i jeszcze pachnące świętami, a dodatkowo odpowiednie dla osób na diecie bezglutenowej. Serdecznie polecam :-)

Link do przepisu na blogu: https://kawazmlekiem2017.blogspot.com/2015/04/babeczki-czekoladowe-bezglutenowe.html

___________________________________________________________________________
ENGLISH VERSION: Gluten-free chocolate muffins with candied orange peels

Ingredients:
- 100 g potato flour
- 50 g corn flour
- 50 g flour made of amaranth beans
- a half teaspoon of gluten-free baking powder
- a half cup of sugar
- 2 tablespoons of dark cocoa
- pinch of salt
- 2 eggs (yolks and whites separately)
- 50 g butter
- about 120 ml of milk
- 1-2 tablespoons of candied orange peels
- powdered sugar
- 12 paper molds
_________________________________________________________________________


BLOG - https://kawazmlekiem2017.blogspot.com
FACEBOOK - https://www.facebook.com/Kawa-z-mlekiem-144726093052336/
INSTAGRAM - https://www.instagram.com/kawazmlekiem2017/
TWITTER - https://twitter.com/Kawazmlekiem17

#babeczki #muffins #bezglutenowebabeczkiczekoladowe