BABKA MAJONEZOWA wyjątkowo wilgotna puszysta i przepyszna - babka którą trzeba upiec

Witam serdecznie, dzisiaj chciałabym zachęcić państwa do upieczenia przepysznej babki majonezowej. Babka jest wilgotna, puszysta i delikatna, polecam wypróbować przepis.

Do przygotowania babki będziemy potrzebowali:
4 jajka (rozmiar L)
160 g drobne cukru kryształ (około 3/4 szklanki 250 ml)
6 łyżek z górka majonezu (160 g)
120 g mąki pszennej – około 3/4 szklanki 250 ml (typ 400-550)
135 g mąki ziemniaczanej (około 3/4 szklanki 250 ml)
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
1 łyżeczka cukru wanilinowego/wanilinowego
otarta skórka z jednej cytryny – może być olejek cytrynowy
szczypta soli

użyłam foremki o średnicy 24 cm i wysokości 10 cm

#babka #Wielkanoc #UwagaBabciaGotuje