Jak tworzyć książki kucharskie?

Książki kucharskie możesz tworzyć z przepisów innych użytkowników lub swoich.

Nie musisz być zalogowany - pamiętaj jednak, że jako osoba niezalogowana możesz stracić prosty dostęp do książek, jeżeli zmienisz komputer, przeglądarkę lub wyczyścisz historię przeglądania.

 

Wszystkie stworzone książki kucharskie, dodane notatki do przepisów oraz historie ocen możesz przenieść do swojego profilu rejestrując się lub logując do serwisu. Przy logowaniu pojawi się plansza z zaznaczonymi treściami. Możesz przenieść je wszystkie lub tylko wybrane.

 

• Znajdź interesujący Cię przepis
• Kliknij ‘Dodaj do książki' - pomarańczowy przycisk znajdujący nad zdjęciem do przepisu


• W okienko ‘Nazwa' wpisz nazwę Twojej książki
• Kliknij na ‘Dodaj' i gotowe

 

 

 

Najciekawsze książki kucharskie prezentujemy na stronie głównej serwsiu. Jesli stworzysz własną być może ją wyróżnimy na stronie głównej Smakera!

 

 

Więcej ciekawych książek, innych użytkowników możesz znaleźć w ich profilach. Wystarczy, że przejdziesz do profilu użytkownika (kikając na jego nick lub avatar) np. goramarcina1. Spośród zakładek wybierzesz tę o nazwie 'Książki kucharskie', a zostaniesz przeniesiony do listy książek.

 

 

Wybierz interesującą Cię książkę i kliknij na okładkę. Zostaniesz przeniesiony do listy przepisów, jakie zawarte są w książcę.

 

Jeśli spodobała Ci się książka swtorzona przez któregoś z naszych użytkowników wydrukuj ją lub zapisz na komputerze! Wystarczy, że klikniesz w przycisk 'Drukuj książkę' lub 'Pobierz książkę'. Jeśli już ktoś drukował lub zapisywał daną książkę nie będziesz musiał czekać na jej wygenerowanie. Jeśli książka będzie drukowana lub zapisywana po raz pierwszy jej generowanie może potrwac nawet do kilkudziesięciu minut. Informacja o postępach w przygotowywaniu książki będzie cały czas widoczna na zielonym pasku u góry strony.

 

Nie chcesz czekać na przygotowanie książki? Podaj nam swój adres e-mail, a wyślemy Ci powiadomienie o wygenerowaniu książki.

 

 

Książka zawiera okładkę, spis treści, numerację stron, dedykację i oczywiście przepisy, których wygląd zaprojektowalismy tak, aby na wydruku można było nanosić własne notatki. Dzięki oznaczniom kategorii do jakiej przepis został dodany (informacje znajdują się z boku po prawej stronie na zielonym tle) możesz w łatwy sposób wyszukać te przepisy, które interesują Cię najbardziej.

 

 

Pamiętaj, że niezależnie od tego czy jesteś zalgowany czy też nie, możesz skopiować książkę kucharską innego użytkownika do swojego profilu. Edytować ją: usuwać lub dodawać nowe przepisy, a także zmienić nazwę na inną!

 

>> Więcej pytań?

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

15 min
10
Pieczywo Chleb wiejski

Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...

Odsłon: 101

60 min
2
15 min
7
15 min
15

Polecane artykuły

Informacje Bataty z grilla zastąpią najlepsze przekąski. Jakich przypraw używać do nich i z czym je podawać?

Bataty już od kilku lat dosyć często goszczą na naszych stołach. Można przygotować z nich frytki z piekarnika, dodać do warzywnych potrawek, a nawe...

0
Informacje Możesz go jeść bez ograniczeń również podczas odchudzania. Odkryj makaron 0 kalorii

Znasz niskokaloryczny makaron, który nie tuczy? Czy to w ogóle jest możliwe? Okazuje się, że tak! Makaron konjac to nowość z Chin, która podbija in...

19
Ewa gotuje Ewa Gotuje: Schab z rusztu na trzy sposoby oraz sernik pistacjowy

Majówka to czas, kiedy w szczególności szukamy przepisów na dania z grilla. Z pomocą przychodzi Ewa Wachowicz, która w asyście Mateusza Gesslera pr...

1
Informacje Energetyczny koktajl z pokrzywy. Na nadmiar wody w organizmie i dobrą pracę jelit

Pokrzywa kojarzy się przede wszystkim z niepotrzebnym chwastem. Tymczasem miłośnicy naturalnej kuchni dobrze wiedzą, że to przydatny składnik. Młod...

1