Jesienna rozgrzewka według Ewy Wachowicz

Proste, sycące, aromatyczne i doskonale rozgrzewające - takie właśnie dania przygotowała Ewa Wachowicz w najnowszym odcinku swojego programu. Oto przepisy, dzięki którym będziecie mogli odtworzyć je w zaciszu własnej kuchni.

Jesienna rozgrzewka według Ewy Wachowicz

Fot. materiały prasowe/Polsat

Ewa Wachowicz jest specjalistką od nieskomplikowanych i łatwych do odtworzenia przepisów, które każdego zaskoczą smakiem i nieoczywistymi połączeniami składników. W kolejnym odcinku swojego programu, gospodyni postanowiła zaprezentować dania, które wręcz idealnie nadają się na listopadowe chłody. Śą sycące, świetnie rozgrzewają i są bardzo łatwe do przygotowania. Oto przepisy z 436. odcinka programu "Ewa Gotuje". Który z nich przetestujecie jako pierwszy?

Reklama

 

1. Ramen z indykiem według Ewy Wachowicz

Ramen z indykiem według Ewy Wachowicz

Ramen z indykiem według Ewy Wachowicz/ Aby zobaczyć przepis, kliknij w zdjęcie

Lubicie ramen? No jasne! To może już czas nauczyć się przygotowywać go w domu? Ramen to potrawa, która w ciągu kilku ostatnich lat zrobiła u nas sporą karierę - są nawet restauracje i bary specjalizujące się w tej orientalnej zupie. Tymczasem taki azjatycki rosół, bo ramen to właśnie nic innego, jak odpowiednio doprawiony i podany bulion, można bez problemu przygotować w domu! W wersji Ewy Wachowicz składa się z aromatycznego bulionu na indyku, kapusty, jajek i delikatnego mięsa. Koniecznie spróbujcie.

 

2. Spaghetti z sosem buraczanym

Spaghetti z sosem buraczanym

Spaghetti z sosem buraczanym według Ewy Wachowicz / Aby zobaczyć przepis, kliknij w zdjęcie

Po rozgrzewającej azjatyckiej zupie, Ewa zaprosiła nas na makaron z pysznym sosem z buraków ćwikłowych. Z pewnością zaskoczy was nie tylko smak tego dania, ale też jak szybko można je przygotować.

 

 

3. Marynowany imbir

 Marynowany imbir

Marynowany imbir według Ewy Wachowicz / Aby zobaczyć przepis, kliknij w zdjęcie

W programie Ewa Wachowicz pokazała również, jak zamarynować imbir. Co ciekawe, nadaje się do zjedzenia już na drugi dzień po przygotowaniu. Jest niezastąpionym dodatkiem do dań kuchni azjatyckiej, a zwłaszcza sushi.

 

4. Ciasto kokosowe

 Ciasto kokosowe

Ciasto kokosowe według Ewy Wachowicz / Aby zobaczyć przepis, kliknij w zdjęcie

Po obiedzie zawsze przychodzi pora na deser. Tym razem Ewa upiekła proste ciasto kokosowe. W przepisie na ten wypiek znajdują się: masło, cukier trzcinowy, jajka, mąka orkiszowa jasna, proszek do pieczenia, mleko, wiórki kokosowe, biała czekolada i masło klarowane. Aż trudno uwierzyć, że z tak krótkiej listy składników można wyczarować tak smaczne i pięknie wyglądające ciasto.

Chcesz poznać wszystkie przepisy z poprzednich odcinków programu "Ewa Gotuje"? Są dostępne na PolsatGo »