433. odcinek Ewa gotuje: Połączenie tradycji z nowoczesnością
Nic tak nie cieszy, jak warzywa z własnej uprawy. Zwłaszcza, gdy mogą wylądować w domowym bulionie! W kolejnym odcinku programu Ewa ugotowała wyjątkowo smaczny rosół na pieczonej kurze i wołowinie. Na danie główne były polędwiczki wieprzowe zapiekane z figami marynowanymi w occie balsamicznym i estragonie. Z kolei na deser autorka programu zaproponowała kruchą tartę z kremem na bazie bitej śmietany i mascarpone oraz ze śliwkami duszonymi w sosie. Ponadto podpowiedziała, jak przygotować pesto z natki marchewki.
Polecane artykuły
Sponsorowane
Pamiętam, jak pierwszy raz zdecydowałam się na eksperyment z białym makijażem oczu, dodając do niego kolorową kreskę - efekt był oszałamiający i od...
Szczupła sylwetka to marzenie wielu osób, najprostszym sposobem, aby ją osiągnąć, jest oczywiście odpowiednio zbilansowana dieta, deficyt kaloryczn...
Na czym polega dieta owsiankowa? Choć przyjmuje różne postacie, zawsze koncentruje się na jednym produkcie, czyli owsiance. Odkryj, dlaczego warto...
Majówka już za pasem, na pewno więc w wielu domach rozpoczął się sezon grillowy. Podczas rodzinnej posiadówki obok kiełbas, kaszanek, czy szaszłykó...
Komentarze
Ostatnio komentowane przepisy
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
- Amerykańska
- Warzywa
- Ziemniaki
- Kukurydza
- Owoce
- Nabiał
- Mleko
- Mięso
- Wieprzowina
- Ryby
- Owoce morza
- Przyprawy
- Ciasta
- Kremy
Odsłon: 20
Szybko, prosto, smacznie
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Grill
- Do pracy
- Warzywa
- Ziemniaki
- Mięso
- Kurczak
- Przyprawy
- Czosnek
- Rozmaryn
- Płatki
Odsłon: 77
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
- Impreza
- Grill
- Do pracy
- Polska
- Dla dzieci
- Wegetariańskie
- Nabiał
- Jajka
- Ciasta
- Ciastka
- Jajka
- Dla zdrowia
Odsłon: 166
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 192