Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 329
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 70
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 117
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 329
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 70
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 117
Składniki
Składniki: ok. 100 g boczku pieczonego 1 opakowanie mieszanki sałat ok. 10 pomidorków koktajlowych 1/2 ogórka zielonego 1/2 czerwonej cebuli sos sałatkowy grecki 3 łyżki oliwy z oliwek (albo oleju) sól pieprz bagietka czosnkowa
Sposób przygotowania: 1. Pomidorki koktajlowe pokroić na ćwiartki, ogórka obrać i pokroić w kostkę, cebulę posiekać w piórka
2. Boczek pokroić na paseczki i podsmażyć na patelni teflonowej
3. Mieszankę sałat wsypać do dużej miski, dodać do niej pokrojone warzywa i boczek. Sos sałatkowy przyrządzić wg przepisu na opakowaniu (z oliwą z oliwek), wlać do miski i dokładnie wymieszać. Można dodać sól i pieprz dla podkreślenia smaku.
4. Bagietkę czosnkową pokroić i zapiec w opiekaczu (ew.podgrzać na suchej patelni) aż się zarumieni i zrobi chrupka