Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetny sposób na zachowanie smaku świeżych ziół przez cały rok
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 805
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 139
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 174
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 109
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1042
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 805
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 139
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 174
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 109
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1042
Składniki
Zioła lepiej zachowują swój smak podczas mrożenia niż suszenia- może z paroma wyjątkami- tymianek lepszy jest suszony. Świetnie mrożą się: - pietruszka - szczypior - kolendra - lubczyk - koperek - bazylia Zielenina jest dostępna cały rok i nie trzeba chodzić po zapomniany pęczek pietruszki do sklepu. A do tego wszystko jest umyte i posiekane za jednym razem. Do przechowywania trzeba używać szczelnych pojemników przeznaczonych do kontaktu z żywnością, inaczej wyschną lub stracą walory. Smacznego :)