Mrożenie ziół

Świetny sposób na zachowanie smaku świeżych ziół przez cały rok

Mrożenie ziół

  1. Zioła lepiej zachowują swój smak podczas mrożenia niż suszenia- może z paroma wyjątkami- tymianek lepszy jest suszony. Świetnie mrożą się: - pietruszka - szczypior - kolendra - lubczyk - koperek - bazylia Zielenina jest dostępna cały rok i nie trzeba chodzić po zapomniany pęczek pietruszki do sklepu. A do tego wszystko jest umyte i posiekane za jednym razem. Do przechowywania trzeba używać szczelnych pojemników przeznaczonych do kontaktu z żywnością, inaczej wyschną lub stracą walory. Smacznego :)

avatar Autor: fafiatko

Komentarze do porady (15)

Docherro 17 czerwca
Świetnie,też tak mrożę,każde zielone warzywko siekam,pojemnik ,a potem pyszny aromat w potrawie:)
fafiatko 18 czerwca
Dziekuje, tez susze ale to nie to, swietnie susa sie warzywa:)
SlodkoSlodka83 18 czerwca
Też mrożę zawsze :-)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Polecane przepisy

zobacz więcej przepisów
3
dodaj do ksiazki
facebook