Masło czosnkowe bez masła

Jak przygotować pyszne, aromatyczne, czosnkowe smarowidło na grillu

Masło czosnkowe bez masła

Bierzemy całą główkę czosnku nie obraną i kładziemy na grillu - na aluminiowej tacce jeśli takową posiadamy albo zawijamy w folie aluminiową.
Grillujemy w zależności od intensywności żaru od 15 do 30 minut.

Gdy czosnek staje się miękki oznacza to że jest gotowy. Dla ładnego efektu możemy go opalić bez folii czy tacki. Gotowy zgrillowany czosnek przekrawamy w połowie wysokości. Jeśli jest dobrze zrobiony powinno dać się go rozsmarować na chrupiącym chlebie.

SMACZNEGO


Zdjęcie: Another Pint Please... / flickr.com

avatar Autor: szynszylka

Komentarze do porady (3)

Konto usunięte 09 maja 2014
Koniecznie do wypróbowania :)
Konto usunięte 10 maja 2014
Super pomysł i do wypróbowania.
hati 16 września 2014
Fajny pomysł :)

Polecane przepisy

zobacz więcej przepisów
18
dodaj do ksiazki
facebook