Kasza gryczana - sypka i aromatyczna

Niezawodny przepis na kasze gryczaną - zawsze wychodzi sypka i aromatyczna

Kasza gryczana - sypka i aromatyczna

W rondelku rozpuszczamy łyżkę smalcu lub masła, kiedy się rozgrzeje wsypujemy 2 szklanki kaszy i smażymy, aż delikatnie nam się zrumieni. Dolewamy 5 szklanek wody, z umiarem solimy, przykrywamy i gotujemy na wolnym ogniu. W tym czasie rozgrzewamy piekarnik do 180 st. C.
Kiedy kasza wchłonie już całą wodę, wkładamy ją pod przykryciem do piekarnika na jakieś 45 min. I gotowe, smacznego !!!

avatar Autor: Fram

Komentarze do porady (1)

ania-w 17 marca 2014
Ciekawy sposób. Jako miłośniczka kaszy gryczanej na pewno wypróbuję! :)))

Polecane przepisy

zobacz więcej przepisów
26
dodaj do ksiazki
facebook