Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Królik sam w sobie jest bardzo delikatnym mięsem. Często jednak nie umiemy go przyrządzić, przez co robi się suchy i twardy. Jest jeden sposób by tak się nie działo.
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 482
Polecam.
Odsłon: 100
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 102
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 482
Polecam.
Odsłon: 100
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 102
Składniki
Przy pieczeniu królika należy dodać małą kostkę masła oraz pół szklanki białego wytrawnego wina. Masło pomoże natłuścić królika, dzięki czemu nie będzie tak łatwo wysychał. Natomiast białe wino sprawi, że będzie miękki i soczysty. Fot. 123RF/picsel