Jak zdrobić drip z gorzkiej czekolady

Drip czyli czekoladowa polewa na tort idealnie sprawdzi się jak dekoracja na każdą okazję.

Jak zdrobić drip z gorzkiej czekolady

  1. Składniki: 100 g czekolady gorzkiej 100 g śmietanki kremówki 30-36 % *Proporcje na różne wielkości tortownic znajdziesz na: https://slodkiblog.pl/jak-zrobic-drip-z-gorzkiej-czekolady/

  2. Wykonanie: Czekoladę zalewamy gorącą śmietanką i odstawiamy na kilka minut. Następnie mieszamy do całkowitego rozpuszczenia. Gotową masę wylewamy na środek dobrze schłodzonego ciasta i rozprowadzamy za pomocą szpatułki lub łyżki.

Wideo do porady:

avatar Autor: SlodkiBlog

Komentarze do porady (2)

ekspresjawkuchni 21 października
Często miałam z tym problem. Dzięki za poradę, wypróbuję przy najbliższej okazji :)
SlodkiBlog 21 października
Cieszę się że pomogłam :)

Polecane przepisy

zobacz więcej przepisów
5
dodaj do ksiazki
facebook