Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najwspanialszy obiad traci urok gdy ciągle musimy coś wyławiać z zupy czy też z sosu. I co z tym robić ? I jak aby było elegancko i nikogo nie drażniło? Mam na to dwa sposoby:
Do wielbicieli curry nie należę, ale jak mi coś posmakuje, będę chciała powtó...
Odsłon: 35
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 108
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 443
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32617
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 77
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 107
Do wielbicieli curry nie należę, ale jak mi coś posmakuje, będę chciała powtó...
Odsłon: 35
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 108
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 443
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32617
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 77
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 107
Składniki
Pierwszy...wywary i rosół cedzę na sitku i odrzucam wszystkie zbędne dodatki. Ale jest to kłopotliwe. A drugi... Znalazłam zastosowanie dla zamkniętych sitek do parzenia herbaty. Otóż do takiego dużego siteczka wkładam połamane liście laurowe, ziele angielskie i pieprz.
Sitko zamykam i zawieszam na brzegu garnka lub rondla. A potem po prostu wyrzucam zawartość do śmieci.