Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mój sposób jakim czyszcze grzyby kurki
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 475
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1290
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 53
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 346
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 475
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1290
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 53
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 346
Składniki
Grzyby powinno sie czyscic na sucho za pomoca sciereczki lub recznika papierowego.Jednak jezeli mamy mocno zabrudzone grzyby czyli moje kurki ,mozna je oczyscic pedzelkiem z góry i dolu lub w szybki sposób oplukac pod biezaca woda.Czynnosc ta powtórzylam dwa razy.Atakze nózke lekko zdrapujemy za pomoca nozyka i jezeli trzeba to minimalnie odcinamy brazowa koncówke.
Kurki suszy sie do maksymalinie 50-55 stopni i nie powinno sie kurek czyscic za pomoca soli kuchennej ,bo nie lubia takiej obróbki ,co jednak jest ulubiona metoda .