Domowe burgery:

BURGERY: Zostało mi trochę dobrze doprawionego befsztyka tatarskiego, dodałam więc sporo pokrojonej cebuli i usmażyłam na grillowej patelni kotlety. Wystarczy przekroić bułki, podpiec je by były gorące. Jedną połówkę posmarować majonezem, drugą musztardą i przełożyć listkami rukoli, krążkami czerwonej cebuli, plastrami ogórka, pomidora i żółtego sera.

Domowe burgery:

  1. Przygotowanie befsztyka tatarskiego: Polędwicę wołową dokładnie oczyścić nawet z najmniejszych błonek i tłuszczu. Zmielić na drobnych oczkach. Dobrze schłodzić. Wbić 2-3 żółtka, dodać 1 łyżkę przyprawy do zup "Winiary", przyprawić solą i pieprzem. Na końcu dodać 1 łyżeczkę ostrej musztardy. Całość dokładnie wyrobić aż masa stanie się gładka i lśniąca. Jeśli masa jest mocno zwarta, dodać 2-3 łyżki zimnej, przegotowanej wody.

avatar Autor: helenapon

Komentarze do porady (3)

drNowak 25 kwietnia 2019
Takie domowe są najlepsze. Ja ostatnio robiłam z mielonej łopatki, przyprawione czubrycą czerwoną, zieloną i... Czytaj całość »
Takie domowe są najlepsze. Ja ostatnio robiłam z mielonej łopatki, przyprawione czubrycą czerwoną, zieloną i co się jeszcze zechce. Pycha:)
helenapon 25 kwietnia 2019
Przestałam je jadać na mieście, kiedy ostatnim razem został zapomniany i przeleżał do następnego dnia. To co... Czytaj całość »
Przestałam je jadać na mieście, kiedy ostatnim razem został zapomniany i przeleżał do następnego dnia. To co zobaczyłam- raz na zawsze mnie do nich zniechęciło.
babcitereskiciasta 28 kwietnia 2019
Domowe najlepsze, też nieraz robię ale z mielonej szynki wieprzowej.:)

Polecane przepisy

zobacz więcej przepisów
3
dodaj do ksiazki
facebook