Ewa_Gotuje

Zapraszamy na szóstą edycję festiwalu „Święto Rydza”

To doroczne wydarzenie wpisane już na stałe w koloryt Wysowej Zdroju i Beskidu Niskiego.

Gdy w górach zaczyna się jesień, a opadające z drzew liście zaczynają szeleścić pod nogami, znak, że pora na rydze!

Na przełomie września i października do Wysowej Zdroju tradycyjnie zjeżdżają liczni miłośnicy grzybobrania, smakosze potraw z rydzami i wszyscy pragnący ciekawych, zajmujących rozrywek w gronie rodziny i przyjaciół.

Święto Rydza jest okazją do leśnych wędrówek i spacerów w Parku Zdrojowym. Dla smakoszy jest czasem kulinarnych doznań. Pozwala także na poznawanie historii Uzdrowiska Wysowa Zdrój, bogatej kultury Beskidu Niskiego, sztuki ludowej, tradycji i zwyczajów ludności tego niezwykle interesującego zakątka naszego kraju. W Parku Zdrojowym można podziwiać oryginalne prace rękodzielnicze, pamiątki zanikających zawodów. Podczas Święta koniecznie trzeba wziąć udział w „Polowaniu na Rydza!".

W to rydzowe święto Park Zdrojowy tętni życiem. Organizatorzy zapewniają interesujące prelekcje o tematyce mikologicznej, występy artystyczne, zabawy dla dzieci, konkursy, pokazy i quizy. Wieczorem zapraszają na Dancing „Rudy, rudy, rudy rydz ... „.

 

Na Święto Rydza zapraszają pomysłodawcy i organizatorzy - właściciele Starego Domu Zdrojowego w Wysowej Zdroju. My też serdecznie zapraszamy do Wysowej - Zdrój. Wydarzenie objęliśmy patronatem :-)

 

Źródło: Infromacja prasowa

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Dania główne Gołąbki babci Zosi

Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...

Odsłon: 145

30 min
4
60 min
3
15 min
5
30 min
44

Polecane artykuły

0
Ewa gotuje Lekkie przepisy na wiosenne dania w kuchni Ewy Wachowicz

Jeżeli brakuje ci pomysłu na wiosenne dania, koniecznie zerknij do przepisów, które pojawiły się w 513. odcinku programu "Ewa gotuje". Nie mogło za...

4
Informacje 15 najlepszych ciast z rabarbarem. Tylko proste przepisy

Najlepsze desery to takie, które szybko i łatwo się przygotowuje. Oczywiście muszą świetnie smakować i zawierać składniki dobrej jakości. Takie są...

68
Informacje Kuchnia gruzińska bez niej jest niekompletna. Chroni serce i wspiera pracę mózgu

Kolendra to cytrusowo-pikantna przyprawa, która regularnie gości w wielu polskich kuchniach. Nic w tym dziwnego - nie dość, że idealnie podkreśla s...

13