Relacja z VI Aperitifu po francusku

Już po raz szósty w Pałacu Zamojskich (Ogrody Foksal) odbył się Aperitif po francusku.

Licznie przybyli goście mieli szansę skosztowania typowych potraw francuskich, mogli także posmakować wspaniałych serów oraz win, czyli wszystkiego tego z czego słynie Francja. Wszyscy uczestnicy imprezy mieli również niepowtarzalną okazję obejrzeć pokazy kulinarne jednych z najbardziej rozpoznawalnych kucharzy w Polsce: Karola Okrasy oraz Pascala Brodnickiego, a także uczestniczyć w pokazie winiarskim Marka Bieńczyka.
Dla tych, którzy nie mieli możliwości przybycia na aperitif mamy relacje video!


Znawca wina - Marek Bieńczyk i popularny kucharz - Karol Okrasa przedstawiają przepis na aperitif w stylu francuskim:

Idealny aperitif wg Karola Okrasy to: Zaplanowany aperitif (...) improwizacja kontrolowana to najlepsza improwizacja jaką ja sobie wyobrażam(...). Aperitif jest rzeczywiście dobrym sposobem żeby zająć gości, jeżeli nie mamy jeszcze gotowego dania. Aperitif charakteryzuje się tym, że ma być smaczny, wysublimowany smakowo (...), trzeba namalować jakiś obraz smakami...
Zobacz jakie są najlepsze wina wg Marka Bieńczyka i idealny aperitif Karola Okrasy












Kucharz Pascal Brodnicki przedstawia kulinarną propozycję na każdą okazję:
Pascal Brodnicki nietylko pokazał jak w błyskawiczny sposób można wyczarować wyśmienite Croustade z sera Saint- Nectaire oraz bazyli i pomidora z oliwą truflową, ale także opowiedział jakie rodzaje noży powinny obowiązkowo znajdować się w każdej kuchni, aby móc dobrze gotować.

Zobacz jak gotuje Pascal Brodnicki




Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

30 min
10
Sałatki Sałata lodowa w śmietanie

Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...

Odsłon: 247

15 min
4

Polecane artykuły

Informacje Co na obiad w piątek bez mięsa? Proste i szybkie w przygotowaniu przepisy

Piątek to dzień, w którym wiele osób rezygnuje ze spożywania mięsa. Jedni robią to z pobudek religijnych, inni natomiast z przyzwyczajenia i nawyku...

7
Informacje Krówki tailor-made od Cukrówek – nadaj swojej imprezie wyjątkowy charakter

Jak dotrzeć do serc uczestników Twojej imprezy? Przez żołądek! W dobie wszechobecnego nurtu tailor-made – także w branży eventowej – coraz większą...

0
Ewa gotuje Ewa gotuje: Szparagi zapiekane z jajkiem, burgery z pstrąga i sernik na zimno

Kiedy na dworze robi się coraz cieplej, w kuchni Ewy Wachowicz pojawiają się pyszne wiosenne przepisy. Nie zabraknie zielonych szparagów w wersji z...

2
Informacje Wybrano najlepsze pizzerie w Europie. W rankingu mamy dwie polskie

Popularny włoski przewodnik „50 Top Pizza” na liście najlepszych pizzerii w Europie umieścił dwie polskie restauracje. Dowiedz się, gdzie w naszym...

7