Ewa_Gotuje

Kino w kuchni - film Tampopo

19 marca odbędzie się kolejna impreza z cyklu "Kino w kuchni". Smaker objął patronat nad wydarzeniem.

Projekt Kino w Kuchni to cykliczne projekcje filmów, połączone z degustacją potraw, pokazem kulinarnym i dyskusją.
Kolejna odsłona Kina w Kuchni przeniesie nas do Japonii....a w kuchni pojawi się znowu kobieta! Będziemy świadkami zabawnych perypetii Tampopo - właścicielki baru, jak również jak również pojawiających się w barze klientów. "Tampopo" to komedia z wątkiem gangsterskim w tle... Gwiazdą czwartej edycji będzie szefowa i właścicielka restauracji Ramen Girl w Krakowie, Luiza Trisno. Twórca projektów wychodzących poza tradycyjne zadania restauracji, które oparła o zdobyte głównie za granicą doświadczenie i inspiracje. Tematem kulinarnym wieczoru zostanie kaczka, która będzie udawać meduzę oraz kilka innych subtelnych form. Wydarzenie kulinarno-kulturalne zwieńczy muzyczne after party.

 

Kino w Kuchni


Data:19 marca 2015

Godz.19.00

Miejsce: Bal na Zabłociu, ul. Ślusarska 9

Film: "Tampopo", reż. Juzo Itami, 1985 r., Japonia

 

Partnerami imprezy są: Bal na Zabłociu, Dom Norymberski.

Smaker objął patronat medialny nad wydarzeniem.

Pokaz filmowy jest nieodpłatny. Udział w degustacji i after party: 105 zł

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

30 min
14
Desery Deser z ricottą i truskawkami

Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...

Odsłon: 1896

15 min
7
>60 min
11
Dania główne Pieróg tatarski

Będąc na Podlasiu jedliśmy tatarskie pierogi jeczpomaki. Spróbowałam odtworzy...

Odsłon: 9560

30 min
15

Polecane artykuły

Ewa gotuje Lekkie przepisy na wiosenne dania w kuchni Ewy Wachowicz

Jeżeli brakuje ci pomysłu na wiosenne dania, koniecznie zerknij do przepisów, które pojawiły się w 513. odcinku programu "Ewa gotuje". Nie mogło za...

3
Informacje 15 najlepszych ciast z rabarbarem. Tylko proste przepisy

Najlepsze desery to takie, które szybko i łatwo się przygotowuje. Oczywiście muszą świetnie smakować i zawierać składniki dobrej jakości. Takie są...

68
Informacje Kuchnia gruzińska bez niej jest niekompletna. Chroni serce i wspiera pracę mózgu

Kolendra to cytrusowo-pikantna przyprawa, która regularnie gości w wielu polskich kuchniach. Nic w tym dziwnego - nie dość, że idealnie podkreśla s...

9
Informacje Co na obiad w piątek bez mięsa? Proste i szybkie w przygotowaniu przepisy

Piątek to dzień, w którym wiele osób rezygnuje ze spożywania mięsa. Jedni robią to z pobudek religijnych, inni natomiast z przyzwyczajenia i nawyku...

10