Już jutro Restaurant Week! Gdzie warto pójść podczas tej edycji Festiwalu? Sprawdźcie!

Już jutro startuje wiosenna edycja Restaurant Week. Największy w Polsce festiwal kulinarny potrwa do 27 czerwca. Dobrze zjemy w blisko 350 restauracjach. Na Gości czeka popisowe trzydaniowe menu w festiwalowej cenie 59 zł (-10zł z Blik) i formule #zerowaste. Wystarczy odwiedzić stronę www.RestaurantWeek.pl i dokonać rezerwacji. Gdzie warto warto zjeść? Podpowiadamy!

Fot. materiały prasowe

Na Gości czeka popisowe trzydaniowe menu w festiwalowej cenie 59 zł (-10zł z Blik) i formule #zerowaste. Wystarczy odwiedzić stronę www.RestaurantWeek.pl i dokonać rezerwacji. Gdzie warto warto zjeść? Podpowiadamy!

LE BRACI - WARSZAWA

Jednym z naszych odkryć jest zlokalizowana niemal w samym sercu Warszawy restauracja Le Braci. To miejsce z prawdziwą włoską kuchnią, inspirowane włoskim stylem życia, mentalnością, witalnością i gościnnością. W festiwalowym menu znajdziecie m.in. duszoną wołowinę barolo z warzywami, risotto z chianti i straciatellą lub toskańską sałatkę z pomidorami, krewetkami i chlebem. Na deser prawdziwe, włoskie tiramisu! Kto ma ochotę na podróż po kulinarnej mapie Włoch?

FOUR - KRAKÓW

W Krakowie polecamy restaurację Four, która mieści się na ul. Józefa Szujskiego 4. Klimatyczne i przytulne wnętrze lokalu zapewni miłe i niezapomniane chwile. Serwowane tu dania z pewnością urzekną Wasze podniebienia i sprawią, że będziecie chcieli tu wrócić. Dajcie się oczarować jednej z dwóch wersji menu. Z pewnością nikt nie wyjdzie głodny po zjedzeniu piersi z kaczki z maślanką, krokietem ziemniaczano-pietruszkowym, sosem wiśniowym i młodą, pieczoną marchwią.

GĘSI PUCH - ŁÓDŹ

Jeśli szukacie restauracji na wieczorne spotkanie ze znajomymi przy lampce dobrego wina i wybornej gęsinie, koniecznie zarezerwujcie stolik w Gęsim Puchu. Czekają tu na Was nietuzinkowe połączenia smaków! W menu mięsnym króluje bitka wieprzowa z sosem figowym, ziemniakiem pieczonym z serem feta i tłuczonymi ogórkami z marynowaną rzodkiewką. Na osoby, które od mięsa stronią, czekają falafele jaglane z ciecierzycą podane na hummusie z sałatą, pomidorkami cherry i sosem ziołowym. Więcej nie zdradzamy - rezerwujcie!

KAMERALNA JEDZENIE I WINO - WROCŁAW

We Wrocławiu koniecznie zajrzyjcie do Kameralnej - klimatycznej restauracji z domową atmosferą, doprawioną restauracyjnymi standardami. Miejsce to szanuje tradycję oraz smaki znane z dzieciństwa, które podaje w nowoczesnej formie, utrzymując przystępność i łatwość przekazu dla Gości. Dania przygotowywane przez Chefa Kuchni zachwycą nawet najbardziej wymagających Gości. Podczas Festiwalu na naszych talerzach znajdziemy m.in. polędwiczki wieprzowe sous vide, puree z zielonego groszku, pieczone ziemniaki, pieczarki konfitowane, sos demi glace. W wersji wege czekają na nas pieczone warzywa korzenne z oliwą sezamową, kolendrą, wędzoną papryką i czarnym sezamem.

RYNEK SHERATON - POZNAŃ

Na kulinarnej mapie Poznania warto odhaczyć Rynek Sheraton. Chef Kuchni doskonale wie jak trafić w kulinarne gusta Gości. Perfekcyjny wygląd dań sprawia, że smakują równie dobrze jak wyglądają! Jeśli chodzi o Poznań, to miejsce zdecydowanie zasługuje na zaufanie. Dajcie porwać się w podróż pełną smakowitości. W ramach festiwalowego menu będziecie mieli okazję spróbować m.in. schab z Mangalicy z młodymi ziemniakami, purée z marchwi, groszkiem cukrowym i sos mięsnym.

Nie zwlekajcie, najlepsze stoliki znikają w mgnieniu oka! Rezerwacji możecie dokonać na www.RestaurantWeek.pl. Festiwal odbywa się w oparciu o Kartę Higieny, czyli bieżące wytyczne sanitarno-epidemiologiczne. Dzięki wcześniejszemu wyborowi menu wspierasz niemarnowanie jedzenia.

#IDŹ! na bestsellery najlepszych restauracji i pomóż odrodzić się scenie restauracyjnej

Źródło: materiały prasowe

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

30 min
3
Napoje Domowy kompot z rabarbaru

Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...

Odsłon: 71

15 min
0
Przetwory Syrop z kwiatów hyćki-czarnego bzu

Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...

Odsłon: 148

>60 min
2

Polecane artykuły

Ewa gotuje Ewa Gotuje: Podpłomyk z bobem i szparagami, sałatka z czosnkiem niedźwiedzim, muffinki pomarańczowe

Już w tę sobotę Ewa Wachowicz będzie gościć w swojej kuchni zananą i lubianą aktorkę, Małgorzatę Sochę. Wspólnie przygotują pyszny podpłomyk z sezo...

0
Informacje Od tygodni króluje w naszym domu. Najlepsze smarowidło do kanapek, dzieci je uwielbiają

Coraz więcej osób decyduje się na rezygnację z masła na rzecz zdrowszych smarowideł do chleba. Na kanapkach królują warzywne pasty z ciecierzycy, c...

3
Informacje Gulasz z fasolą, befsztyk z warzywami. 5 propozycji na obiady wysokobiałkowe

Szukając zdrowych i zbilansowanych opcji obiadowych, warto rozważyć dania bogate w białko, które nie tylko zaspokoją głód, ale także wspomogą rozwó...

3
Informacje Młoda kapusta z koperkiem Ewy Wachowicz. Jeden składnik robi robotę

Młode, wiosenne warzywa są zazwyczaj najsmaczniejsze, często kryje się w nich również więcej składników odżywczych. Podobnie jest w przypadku młode...

3