Aksamitny i sycący krem z batatów

Zupami można się zajadać przez cały rok. W zimie idealnie rozgrzewają, a w lecie mogą przyjemnie ochłodzić lub pełnić funkcję sycącego obiadu. Wypróbuj przepis na krem z batatów, czyli słodkich ziemniaków. Jest lekki, aksamitny i po prostu przepyszny!

Polecane artykuły

Informacje Reguluje poziom cholesterolu i pracę serca. Wolimy jako przyprawę, ale można z niej zrobić pyszny sok

Kurkuma może regulować poziom cholesterolu i wspierać pracę serca. Choć najczęściej używamy jej jako przyprawy, warto wiedzieć, że można z niej tak...

3
Informacje Młoda kapusta na 6 sposobów. Co dodać do młodej kapusty, by była smaczna?

Z czym kojarzy Wam się lato? Nam przede wszystkim z nowalijkami – rzodkiewką, szparagami, ale także… kapustą. Bo młoda kapusta to prawdziwy przysma...

22
Informacje Pistacje w kuchni. Nietypowe przepisy z wykorzystaniem tych orzechów

Pistacje to orzechy, które zachwycają nie tylko swoim smakiem, ale również bogactwem składników odżywczych i wszechstronnym zastosowaniem w przepis...

5
Informacje Tempeh – zamiennik mięsa. Czym różni się tempeh od tofu i jakie ma właściwości?

Tempeh to produkt uznawany za jeden z najbardziej wartościowych zamienników mięsa. Jako że powstaje on z soi, często mylony jest z tofu. Czym różni...

9

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

15 min
5
Sałatki Surówka z sałatą

Surówka z sałaty, ogórka, rzodkiewek, szczypiorku i koperku to idealne uzupeł...

Odsłon: 89

30 min
0