Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdarza mi się gotować często z tego co mam akurat w lodówce. Ten żurek powstał właśnie z takich składników. Skromna ilość składników a jak pysznie!
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 49
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 958
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 104
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 132
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 49
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 958
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 104
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 132
Składniki
Kości ugotowałam w 1,5 l wody z dodatkiem liści laurowych i ziela angielskiego. Ugotowane wyciągnęłam z wywaru. Kiełbasę pokroiłam w plasterki i usmażyłam na patelni razem z cebulą pokrojoną w piórka. Dodałam do wywaru z kości. Wlałam zakwas i wymieszałam.. Dodałam posiekany w plasterki czosnek, chrzan. Chwilę jeszcze wszystko gotowałam. Wyłączyłam ogień i wlałam śmietankę. Dodałam łyżkę płaską majeranku, przyprawiłam do smaku solą i pieprzem.
Z kości oskubałam mięso i dodałam do żurku. Odstawiłam żurek na 15 minut i po tym czasie nalewałam do talerzy. Do każdego talerza dodawałam jajko ugotowane na twardo.