Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wysmakowany żurek na białej kiełbasie, bardzo sycący, wspaniały na zimne dni...wybornie rozgrzewa. Polecam. Cezar
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 294
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 5003
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 294
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 5003
Składniki
• Do „kamiennego” garnka lub jakiegoś innego z grubym dnem, które zapobiega przypalaniu, wlewamy ok. 2 l wody, wkładamy umytą włoszczyznę i gotujemy na małym ogniu do miękkości warzyw. Wkładamy całą porcję kiełbasy i gotujemy dalej do uzyskania miękkości kiełbasy (ok. 20 min.). • Następnie wyjmujemy kiełbasę, wywar i warzywa odcedzamy dokładnie, dodajemy zakwas na żurek, dodać wszystkie przyprawy i całość gotować (ok. 10 min). Dodać śmietanę, przyprawy do smaku. Kiełbasę, wcześniej wyjętą pokroić w plasterki, dodać do zupy. Gotować ok. 5 min. • Wcześniej ugotowane na twardo jajka pokroić w wzdłuż na cztery kawałki, dodać do każdej porcji zupy na talerzu jedno jako w kawałkach. Zalać zupą i podawać na stół. • Można podawać z ziemniakami piure na osobnym talerzu (na masełku), lub z pokrojonymi w kawałki i polanymi stopionym tłuszczem z boczku (ze skwarkami). Życzę smacznego. Cezar