Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Macie w domu nadmiar jogurtu naturalnego i nie wiecie do czego go wykorzystać ? Podam wam przepis na przepyszną zupę żurek z dodatkiem jogurtu naturalnego i oczywiście na kawałku swojskiej gęsiny, już kiedyś na blog wstawiłam zupę na maślance była równie smaczna lecz na jogurcie przebiła wszystkie zupy jakie jadłam do tej pory
Syrop z kwiatów czarnego bzu ma piękny aromat, jest smaczny, a co najważniejs...
Odsłon: 982
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 42
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 1162
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 741
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 152
Syrop z kwiatów czarnego bzu ma piękny aromat, jest smaczny, a co najważniejs...
Odsłon: 982
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 42
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 1162
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 741
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 152
Składniki
Do garnka wlać półtora litra wody i dodać umyty kuper z gęsi lub inne dowolne mięso oraz marchew pokrojoną w dowolny sposób, zagotować a następnie zmniejszyć ogień zebrać powstałe szumowiny i gotować do miękkości mięsa. W trakcie gotowania się wywaru na mięsie dodać suszoną włoszczyznę oraz przyprawę uniwersalną i ziela angielskie. Jak już mięso jest wystarczająco miękkie wtedy dodać ziemniaki pokrojone w kostkę i gotować na wolnym ogniu do ich miękkości, jak ziemniaki są już miękkie dodać drobno pokrojony czosnek oraz wsypać majeranek pogotować chwilę a w międzyczasie rozprowadzić jogurty ze śmietaną i mąką tak aby nie było grudek
Gdy zupa na wywarze z dodanym majerankiem i czosnkiem chwilę pogotowały się na wolnym ogniu wtedy zwiększyć moc ognia i wlać przygotowany jogurt ze śmietaną i mąką, szybkim ruchem łyżki zamieszać aby jogurt się nie zważył następnie dodać natkę pietruszki, sok z wyciśniętej cytryny i zagotować a następnie ogień ustawić na średnią moc i gotować przez pięć minut ( końcową część zupy gotować na małym palniku kuchenki gazowej ). Zupę po ugotowaniu zdjąć z ognia i pozostawić aby przegryzła się smakami, czym dłużej stoi tym jest smaczniejsza i bardziej kwaśna
Zupa jest naprawdę przepyszna jeżeli nie lubicie w formie zup czyli z dodatkiem ziemniaków razem do żurków można ugotować w formie barszczu żurkowego do osobno ugotowanych ziemniaków podanych ze skwarkami. Jednym słowem gorąco polecam tak pyszną zupę którą podałam z jajkiem ugotowanym na twardo